Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Studiu. Cat va costa de fapt scumpirea combustibilului?

Un studiu realizat de VeziCatFace.ro impreuna cu Daedalus Millward Brown arata ca romanii parcurg in medie 14.700 km dintre care 57% in oras. In aceste conditii, costul mediu anual va creste cu 505 lei pentru benzina si cu 415 lei pentru motorina.

Odata cu marirea accizei la carburanti, romanii vor trebui sa scoata anual din buzunar mai multi bani pentru acelasi numar de litri de combustibil. Astfel, la fiecare plin in valoare de 300 lei soferii vor alimenta cu circa 3,5 litri mai putin. In termeni practici, acest lucru inseamna ca un roman cu o masina din clasa compacta va circula cu circa 50 de km mai putin avand acelasi buget.

 

Efectele scumpirii combustibilului
Calculele au fost realizate folosind datele de consum specificate de catre producatorii auto. Informatiile privind rulajul mediu anual si raportul urban/extraurban au fost preluate dintr-un studiu anterior realizat impreuna cu Daedalus Millward Brown pe un esantion de 7004 proprietari de autoturisme din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. Eroarea de esantionare este de +/-2%. Datele au fost culese in Februarie 2014.

Spre exemplu, un barbat posesor al unei masini cu motor de 1,6 L pe benzina si consum de 5,9 L/100 km (extraurban) si 10 L/100 km (urban) consuma anual 1.245 de litri pentru care plateste la pretul/litru din prezent circa 7.400 lei. Cu acest buget, barbatul parcurge in jur de 15.300 de km dintre care 56% in interiorul orasului. De la 1 aprilie insa, desi dispune de acelasi buget, soferul in cauza va putea merge doar 14.200 km, cu circa 1.100 km mai putin intr-un an.

Barbatii vor scoate de la 1 aprilie cu 100 de lei mai mult din buzunar decat femeile

La un rulaj mediu anual de 12.800 km dintre care 65% parcursi in oras, femeile vor scoate din buzunar pentru combustibil 6.400 lei, cu 410 lei mai mult decat pana in prezent. De cealalta parte, la un rulaj mediu anual de 15.300 km dintre care 56% in oras, barbatii vor plati pe combustibil 7.900 lei, cu 510 lei mai mult decat pana la 1 aprilie.

Desi procentul kilometrilor parcursi in localitate este mai redus decat cel al femeilor, barbatii vor fi mai afectati de marirea pretului la carburant decat acestea. Astfel, diferenta de cost suportata de barbati vs. femei va fi de 100 de lei in defavoarea barbatilor.

„Femeile conduc in medie cu circa 2500 km mai putin decat barbatii in fiecare an. In acelasi timp, acestea au masini din clase relativ mai mici si cu motoare adesea mai eficiente din punctul de vedere al consumului. Astfel, se explica de ce barbatii vor fi mai afectati de aceasta marire a pretului la combustibil”
 

a spus Alexandru Govoreanu
Director de Dezvoltare al VeziCatFace.ro

Cum era de asteptat, scumpirea se va resimti cel mai mult in buzunarele celor care conduc masini cu motoare mari si consumuri ridicate. Astfel, un posesor de masina cu motor pe benzina de peste 2.500 cmc va plati anual in medie cu 160 lei mai mult decat cineva care detine o masina cu o cilindree intre 2 L si 2,5 L. In cazul motorinei aceasta diferenta este de 125 lei.

 

VeziCatFace.ro este un site de consultanta auto lansat in septembrie 2012. Printre serviciile oferite se numara calculul pretului corect pentru masini second hand, costul total pe 5 ani si rating-urile specializate.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor. Afla mai mult