Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Ce este si cum se calculeaza pretul corect al VeziCatFace.ro?

Pretul corect este o valoare determinata statistic cu ajutorul unui algoritm complex, care analizeaza peste 200.000 de preturi de vanzare din Romania la timpul prezent. Pretul corect este valoarea de la care porneste negocierea si nu reprezinta o media aritmetica a ofertelor.

pret corect metodologie

Diferenta dintre pretul mediu si pretul corect

Daca vrei sa calculezi pretul mediu, atunci vei lua in calcul toate anunturile de vanzare existente pe piata pentru masini similare cu cea dorita de tine. Astfel, risti sa obtii un pret irelevant, avand in vedere ca vei calcula tinand cont si de masini cu accidente, kilometraje excesiv de mici, volan pe dreapta, timbrul de mediu neplatit, etc.

Prin comparatie, algoritmul de calcul al pretului corect elimina o mare parte din aceste aberatii, iar valoarea pretului este mult mai acurata. Concret, daca te uiti la zece anunturi dintre care o parte au accidente, iar altele au km foarte putini pentru varsta lor, va fi foarte greu sa iti dai seama cu adevarat care este nivelul pietei.

istoric daune

Despre algoritmul de pret corect

Pretul  unei masini este influentat de mai multe variabile: anul de fabricatie, capacitatea, puterea, caroseria, nivelul de echipare etc. In functie de caz, influenta unei anumite variabile este mai puternica sau mai slaba.

De exemplu, la masinile mai vechi de 10 ani, nivelul de echipare nu mai influenteaza la fel de mult pretul ca la acelasi model, dar vechi de doar 5 ani. Algoritmul nostru a fost astfel dezvoltat, inca reuseste sa determine cum se modifica gradul de influenta al diferitilor factori care afecteaza pretul unei masini second hand.

algoritm calcul pret

Grafic, influenta diferitilor factori care afecteaza pretul auto arata precum in suprafata multidimensionala din imaginea alaturata. Spre comparatie, daca s-ar calcula un pret mediu, nu s-ar obtine o astfel de suprafata, ci o simpla linie, care ar arata doar variatia pretului pentru un anumit model.

Versiunea premium a VeziCatFace.ro

In figura de mai jos poti vedea o reprezentare grafica a distributiei preturilor pentru o masina second hand. Se poate observa ca exista patru categorii principale de pret si anume: pret de investigat, pret foarte bun, pret bun si pret mare. In mijlocul distributiei se va afla mereu pretul mediu de pe piata, iar alaturi, fie la dreapta, fie la stanga, in functie de specificitatile modelului, va fi afisat si pretul corect.

grafic preturi second hand

In versiunea VeziCatFace Premium vei putea avea acces printre altele si la un grafic precum cel alaturat pentru masina aleasa de tine. Astfel, vei putea vedea mai bine la ce pret se vand masini similare cu a ta. Pe grafic sunt afisate doua tipuri de preturi: mediu si corect.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.