Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Ce sunt si cum sunt calculate rating-urile VeziCatFace?

rating vezicatface

Rating-urile VeziCatFace analizeaza un set de cinci factori foarte importanti pentru achizitia unei masini: fiabilitatea, eficienta consumului, deprecierea, costul cu intretinerea si siguranta.

Atunci cand cumperi o masina este foarte important pentru tine sa compari cat mai multe optiuni si sa vezi care dintre ele este cea care iti satisface cel mai bine nevoile. In acest sens, rating-urile noastre sunt un instrument foarte util care te vor ajuta sa identifici masina mai sigura, mai fiabila sau mai ieftin de intretinut.

Fiabilitatea

vw broscuta fiabila

punctajul este calculat pe baza a doua surse:

1. Rezultatele unui studiu derulat de VeziCatFace.ro pe masinile din Romania, studiu care a analizat frecventa cu care un anumit model auto a suferit defectiuni tehnice pe parcusul utilizarii sale;

2. Rapoartele intocmite de anumite entitati specializate in acest domeniu, cum sunt TUV sau reliabilityindex.com. Informatiile din aceste rapoarte au fost prelucrate pentru fiecare model in parte si apoi introduse in punctajul pentru rating-ul de fiabilitate.

Eficienta consumului

eficienta consum

- punctajul pentru acest factor este obtinut in urma unui calcul care ia in considerare urmatoarele:

1. consumul masinii specificat de producator si ajustat de noi;

2. un rulaj anual de 15.000 de km la un raport urban/extraurban de 85/15;

3. pretul combustibilului la ziua curenta.

Siguranta

test euroncap StaraBlazkova wikimedia

- punctaj calculat in functie de rezultatele obtinute de masina la testele de siguranta derulate de entitatile abilitate (EuroNCAP, ANCAP, etc)

Depreciere

depreciere masini euro

- punctaj obtinut in urma calculului comparativ al valorilor de revanzare pentru masinile disponibile pe VeziCatFace.ro. Valorile de revanzare au fost obtinute folosind un algoritm propriu de depreciere al VeziCatFace.ro

Practic, ne-am uitat la pretul de nou al masinii, iar apoi am facut raportul cu pretul corect al aceluiasi model, dar dupa mai multi ani de utilizare.

Costul cu intretinerea

cheltuieli masina

-  punctaj care reflecta valoarea costurilor pe care le genereaza un model auto pe parcursul utilizarii sale.

Costurile au fost calculate folosind o metodologie similara cu cea de la costul total si cuprind costul cu combustibilul, reparatiile si reviziile, asigurarea, impozitul si rovinieta.

Daca vrei sa vezi rating-urile pentru masina ta, intra pe pagina de evaluare corecta.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.