Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Cum te ajuta scorul de incredere sa vinzi mai repede o masina?

Scorul de incredere este un indicator calculat de VeziCatFace.ro pentru fiecare masina pusa la vanzare pe site. Cu ajutorul acestui scor, VeziCatFace isi propune sa promoveze vanzatorii de incredere, cei care sunt transparenti in legatura cu masina pe care o vand.

scor de incredere auto

Pentru a calcula scorul de incredere al unei masini second hand, VeziCatFace evalueaza urmatoarele elemente:

Pozele masinii (numarul si calitatea acestora)

Numarul de poze: cu cat un vanzator va urca mai multe poze cu masina lui, cu atat cumparatorul va avea mai multe informatii despre masina inainte sa decida daca va merge sa o vada sau nu.

Calitatea pozelor: degeaba urci 10 poze cu masina ta, daca sunt facute la o calitate slaba (pe noapte, lumina slaba, pixelat etc) sau daca nu sunt relevante (ex: pui 5 poze cu aceeasi parte a masinii). In acelasi timp, tot de poze tine si faptul ca daca masina ta are vreo dauna la caroserie spre exemplu, atunci ar fi indidicat sa arata asta intr-o poza.

Tipul achizitiei anterioare (second hand sau noua): 

Masinile aflate la primul proprietar sunt de preferat in majoritatea cazurilor in comparatie cu cele care au avut mai multi cumparatori de-a lungul timpului. Din perspectiva asta, se presupune ca o masina care a fost cumparata de noua este de preferat in dauna uneia cumparata second hand. Asta, poate si fie numai din cauza faptului ca istoricul masinii este mai usor de verificat, fiind vorba de un singur fost proprietar.

Anul achizitiei anterioare

Cumparatorii trebuie sa stie cand a cumparat actualul proprietat masina pentru a intelege istoricul acesteia.

Tipul fostului proprietar

Din punctul de vedere al sigurantei pentru cumparator, o masina care a fost anterior vanduta de un dealer autorizat este mai de incredere fata de una vanduta de un samsar, chiar si fata de un vanzator privat.

Numarul de proprietari ai masinii

Cu cat o masina a avut mai putini proprietari, cu atat cresc sansele ca acea masina sa fi suferit anumite daune in trecut pe care viitorul cumparator sa nu le poata descoperi.

KM la momentul achizitiei precedente

De cele mai multe ori, daca este vorba despre o masina cu mai multi proprietarii, cumparatorul prezent va reusi sa obtina informatii despre masina doar pana la nivelul actualului proprietar, maxim cel precedent. Din acest punct de vedere, este important ca viitorul cumparator sa stie cat de mult a rulat actualul proprietar cu masina. Si desigur, ce interventii in service a avut timp sa intreprinda in acest interval.

Data ultimei revizii si detalii despre aceasta

O data de revizie mai apropiata si care sa nu fie mai veche de 1 an de zile este de preferat pentru cumparator. In acelasi timp, orice detaliu in plus despre revizie conteaza, ajutandu-l pe cumparator sa inteleaga in ce masura actualul proprietar a avut grija de masina.

VIN (Seria de sasiu)

Din perspectiva cumparatorilor, un vanzator care nu vrea sa ofere cumparatorului VIN-ul masinii ridica semne foarte mari de intrebare. Daca ar avea acces la aceasta informatie, cumparatorul ar putea face o pre-verificare a istoricului masinii inainte de cumparare, fapt care l-ar ajuta sa aiba mai multa incredere in vanzator.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.