Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Studiu: Cat de mult platesc romanii pe reparatiile auto?

19 August 2015 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Studii si analize auto

mecanic rarUn studiu al VeziCatFace realizat pe proprietarii auto din Romania arata ca in medie un roman plateste anual 1120 lei pe reparatiile masinii. Costul difera in functie de tipul pieselor de schimb utilizate, dar si de locul unde se face reparatia.

81% dintre romani isi repara masina in service, 14% apeleaza la un mecanic particular, iar 5% se ocupa singuri de reparatii.

Cei care aleg sa isi repare singuri masina au un cost mediu anual de 782 lei. Spre comparatie, costul mediu la un service este de 1270 lei, iar la un mecanic particular de 935 lei.

mecanic service cost

Costul cu reparatiile nu include si reviziile anuale si costul anvelopelor.

O masina din Romania sta in medie 4 zile "pe bara" anual

Aceasta durata difera si in functie de locul unde se face reparatia. Spre exemplu, daca proprietarul se ocupa singur de reparatie, aceasta dureaza in medie aproape 5 zile, pe cand daca va merge intr-un service, durata va scadea la 4 zile pe an.

Piesele de schimb originale maresc costul reparatiei cu 22%

Costul mediu al reparatiilor auto realizate de romani intr-un an este de 1120 lei. Acest cost difera insa in functie de tipul pieselor de schimb utilizate. Astfel, costul mediu anual al reparatiei folosind piese aftermarket este de 965 lei, mai mic cu peste 100 lei fata de costul reparatiei cu piese din dezmembrari (1085 lei).

Cel mai mare cost il au cei care folosesc piese originale, acestia ajungand sa plateasca anual 1180 lei pe reparatii.

Femeile platesc mai mult pe reparatii decat barbatii

masini barbati femei

Costul mediu anual al reparatiilor este de 1100 lei pentru barbati si 1200 lei pentru femei. Aceasta diferenta se poate explica si prin faptul ca 6% dintre barbati aleg sa isi repare singuri masina.

De asemenea, si numarul de zile de reparatii pe an este mai mare in cazul femeilor. Masinile acestora au nevoie in medie de 5 zile de reparatii pe an versus 4 zile in cazul barbatilor.

Pentru o estimare a costului cu reparatiile pentru masina ta, foloseste calculatorul VeziCatFace.ro

Studiul VeziCatFace.ro a fost realizat pe un numar de 1719 respondenti din Romania si are o marja de eroare de +/- 2%.

Daca vreti sa tineti evidenta cheltuielilor cu reparatiile si sa vedeti cat de mult va costa anual, puteti crea o carte service online in Garajul VeziCatFace.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.