Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Pretul corect calculat de VeziCatFace nu este pretul final pentru o masina, ci un pret care te ajuta sa eviti tepele.

19 August 2016 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Sfaturi auto

Zoso a publicat un articol la el pe blog in care spune printre altele ca: "samsarii si kilometrii dati inapoi sunt cea mai mica problema" pentru faptul ca piata auto e stricata si ca "vezicatface e parte din problema".

N-am prea inteles de ce VeziCatFace e parte din problema, dar nu suntem singurii. De altfel, cineva chiar a scris in comentarii:

comentariu zoso

Am zis ca ar fi frumos sa ne bagam si noi in conversatie, asa ca i-am raspuns:

"Pretul corect de la noi de pe site NU este pretul final de vanzare, ci este pretul de la care porneste negocierea. Cat de mult negociezi, asta depinde de abilitatile tale de vanzator/cumparator, de starea masinii etc.

 

Acum, daca nu esti multumit de acuratetea pretului corect, te rog sa ne dai un feedback pe pret sau sa ne scrii si o sa verificam si corectam daca este cazul. Algoritmul nostru nu are cum sa fie 100% acurat vreodata, dar este o unealta in continua imbunatatire.

 

Scopul pretului corect este de a oferi atat cumparatorilor cat si vanzatorilor un nivel corect de la care sa plece in evaluarea unei masini second hand. Din ce am observat noi de-a lungul timpului, pretul corect este cel mai util pentru cumparatori, care astfel pot evita masinile cu preturi mult prea mici, iar asta pentru ca au un termen de comparatie.

Daca tu crezi ca asta e o problema, fair enough."

Raspunsul lui zoso:

"problema incepe de aici “pretul corect de la noi de pe site”. nu. pretul aproximativ. asta dati voi. e complet stupid ceea ce faceti. ba va pretindeti ca dati pretul corect (in limba româna, cautam termenii pe care ii folosim, da?), dar de fapt nu e ala."

Asadar, zoso spune ca VeziCatFace e parte din problema imensa din piata auto second hand pentru ca ofera un pret corect, si nu unul aproximativ?

Sa lamurim putin situatia. VeziCatFace ofera o informatie, iar titlul acestei informatii este "pretul corect". De ce i-am spus "pretul corect" si nu "pretul aproximativ" asa cum ar vrea zoso? Pentru ca atunci cand ne-am apucat de treaba, ne-am propus sa ajutam oamenii sa vanda si sa cumpere masini asa cum trebuie, cinstit. Fara sa isi ia teapa. Corect, adica.

strangere de mana

Tocmai din acest motiv, algoritmul nostru elimina din analiza pe cat posibil toate anunturile cu suspiciune ridicata de teapa si nu calculeaza o simpla medie aritmetica. Iar asta este foarte important pentru ca daca am face o simpla medie aritmetica ar insemna sa luam in calcul si toate tepele din piata, iar asta ar afecta rezultatele obtinute. (un exemplu despre cum afecteaza tepele pretul pietei)

Asadar, pretul corect nu inseamna un pret exact, dar nici un pret aproximativ. Pretul corect este o estimare statistica a valorii unei masini second hand la care atat cumparatorul cat si vanzatorul implicati in tranzactie nu isi iau teapa. Altfel spus, pretul corect inseamna o tranzactie corecta pentru ambele parti implicate.

Cam atat. Invitam acum samsarii sa dea share si love la articolul lui zoso. Probabil asteptau de ceva timp sa vada pe cineva care spune ca VeziCatFace e problema, nu ei.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.