Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Masinile second hand din Romania sunt mai ieftine decat cele din Germania

10 Noiembrie 2015 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Studii si analize auto

In conditiile in care o masina second hand adusa din Germania nu are kilometri dati inapoi si nici daune ascunse, pretul acesteia va fi cel mai probabil mai ridicat decat al unei masini similare second hand din Romania.

Pentru a demonstra, iata doua exemple cu unele dintre cele mai cautate masini second hand din Romania: Volkswagen Golf VI si Dacia Duster.

Pret Volkswagen Golf VI (benzina, 1.2 litri, 105 CP fabricat in 2010)

Volkswagen Golf VI

Piata auto din Germania: au fost identificate peste 300 de anunturi valide cu un pret minim de 6.900 euro, un pret maxim de 13.990 euro si un pret mediu de 9.435 euro.

Pretul corect calculat de VeziCatFace.ro pentru acest model vandut in Germania luand in calcul un rulaj de 100.000 km si o versiune medie de echipare este de 9.300 euro.

Piata auto din Romania: au fost identificate 11 anunturi valide cu un pret minim de 6.500 euro, un pret maxim de 11.000 euro si un pret mediu de 7.800 euro.

Pretul corect calculat de VeziCatFace.ro pentru acest model vandut in Romania este de 7.935 euro. Calculul a fost realizat luand in considerare un rulaj de 100.000 km si o versiune medie de echipare. Comparand, rezulta ca acest Golf VI este cu circa 1.300 euro mai ieftin in Romania decat in Germania.

Cu kilometri dati inapoi: daca masina ar fi cumparata din Germania cu un rulaj de 150.000 km, dar s-ar da apoi 50.000 de km inapoi, pretul corect de cumparare ar fi de 7.430 euro, cu 505 euro mai putin decat pretul corect din Romania. Astfel, este posibil ca aducerea in Romania sa fie rentabila. Cu toate acestea insa, dupa adaugarea costurilor de aducere si inmatriculare, s-ar putea ca socotelilele sa nu fie favorabile.

Pret Dacia Duster (diesel, 1.5 litri, 110 CP fabricat in 2011)

dacia duster alb

Piata auto din Germania: au fost identificate peste 100 de anunturi valide cu un pret minim de 7.950 euro, un pret maxim de 13.990 euro si un pret mediu de 10.352 euro.

Pretul corect calculat de VeziCatFace.ro pentru acest model vandut in Germania luand in calcul un rulaj de 150.000 km si o versiune medie de echipare este de 8.780 euro.

Piata auto din Romania: au fost identificate circa 40 de anunturi valide (mai putine decat in Germania, desi Duster-ul este masina romaneasca) cu un pret minim de 7.000 euro, un pret maxim de 11.800 euro si un pret mediu de 8.815 euro.

Pretul corect calculat de VeziCatFace.ro pentru acest model vandut in Romania este de 8.215 euro. Pentru calcul s-a luat in considerare un rulaj de 150.000 km si o versiune medie de echipare. Comparand, rezulta ca acest Duster este cu circa 500 euro mai ieftin in Romania decat in Germania.

Cu kilometri dati inapoi: daca masina ar fi cumparata din Germania cu un rulaj de 200.000 km, pretul corect ar fi de 8.190 euro. Apoi, daca s-ar umbla la kilometraj si s-ar da 50.000 de kilometri inapoi, masina ar putea fi vanduta in Romania la un pret relativ atractiv, avand in vedere ca pretul corect pentru 150.000 km este asemanator: 8.215 euro.

pret corect dacia duster

Practic, daca un samsar care a dat 50.000 de km inapoi la o Dacia Duster din Germania cu 200.000 km reali decide sa vanda masina la pretul corect din Romania, castigul sau fata de vanzatorii cinstiti din Romania este de 735 euro (8215 euro minus 7490 euro, adica Pretul corect pentru 150.000 km minus Pretul corect pentru 200.000 km).

Imaginea unei masini din Germania este mai importanta decat numarul de kilometri

"In prezent, 49% din totalul anunturilor auto pe care le folosim la calculul pretului corect sunt pentru masini second aduse din Germania. Avand in vedere conditiile de pe piata, noi presupunem ca majoritatea acestor masini au fie kilometri dati inapoi, fie daune ascunse. Altfel, vanzarea acestora nu ar fi rentabila." Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare VeziCatFace.ro

Desi, cumpararea unei masini second hand din Germania presupune o serie de costuri in plus (timbru de mediu, costuri inmatriculare, transport), foarte multi romani aleg aceasta optiune motivand ca masina este mult mai bine intretinuta. Calitatea drumurilor, a service-urilor si a pieselor de schimb folosite sunt argumentele cel mai des intalnite in pledoaria acestora.

Pe de cealalta parte insa, intretinerea mai buna din Germania este adesea "compensata" de cateva zeci/sute de mii de kilometri dati inapoi sau daune ascunse. Aceasta este cea mai usoara modalitate prin care masinile importate pot fi vandute cu profit in conditiile in care de cele mai multe ori preturile din Romania sunt mai mici decat cele din Germania.

Daca ai citit acest articol sunt sanse mari sa fii in cautarea unei masini. Avem dreptate? Daca da, atunci probabil te intereseaza noua functionalitate de pe VeziCatFace.ro, care te ajuta sa cumperi sigur si corect o masina second hand.

Intra pe Cumpara masina pentru mai multe detalii.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.