Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Cele mai bune masini pentru femei sunt mici, sigure si fiabile

02 Martie 2015 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Studii si analize auto

masini second hand recomandate pentru femei

Femeile isi aleg masina dorita dupa criterii usor diferite fata de cele ale barbatilor: prefera masinile de clasa mica pe benzina, sunt mai interesate de siguranta si de culoarea masinii si conduc in medie mai putin decat barbati. Tinand cont de aceste aspecte, VeziCatFace.ro a realizat o analiza asupra masinilor second hand care pot fi cumparate de femei cu un buget de 3.000-5.000 euro, in functie de clasa. 

 

Analiza a luat in considerare rezultatele unor studii realizate in 2014 de Millward Brown impreuna cu VeziCatFace:

1. Femeile sunt mai interesate de siguranta decat barbatii. Cand au fost rugate sa aleaga cele mai importante trei criterii de care tin cont in alegerea unei masini, 36% dintre femei vs. 27% dintre barbatii au ales siguranta ca fiind foarte importanta;

scaun copil siguranta auto

2. 73% dintre femei conduc masini pe benzina. Consumul de combustibil e sensibil mai important pentru femei decat pentru barbatii. 81% dintre femei vs. 76% dintre barbati au ales acest criteriu ca fiind foarte important in alegerea unei masini.

Acest rezultat poate fi explicat de mai multe cauze. Pe de o parte, barbatii au o preferinta mai puternica fata de masinile cu motoare mari, si atunci factorul consum nu mai conteaza foarte mult, iar pe de alta parte, femeile conduc mai mult in oras si atunci consumul devine mai important;

3. Aspectul masinii nu conteaza foarte mult, in comparatie cu barbatii. 13% dintre femei au ales aspectul exterior ca fiind unul dintre cei mai importanti trei factori in alegerea unei masini si chiar mai putine (8%) au ales aspectul interior. Spre comparatie, barbatii tin cont mai mult de acest aspect, 19% - aspectul exterior si 18% - aspectul interior;

4. 5% dintre femei considera culoarea masinii ca fiind un criteriu important versus 3% dintre barbati. Culoarea preferata de catre 2 din 10 femei este rosu;

MASINA mini roz-min

5. Fara compromisuri la intretinerea masinii. 79% dintre femei vs. 67% dintre barbati apeleaza la service-urile autorizate. La acest rezultat trebuie mentionat si faptul ca numarul barbatilor care aleg sa se ocupe singuri de reparatii este mai mare decat cel al femeilor;

6. Femeile conduc mai mult in oras decat barbatii. Raportul urban/extraurban este de 65/35 pentru femei vs. 56/44 pentru barbati;

masina oras


Mai multe despre rezultatele studiilor aici: 

-  5 lucruri despre relatia dintre femei si masini
- Dupa ce criterii isi aleg romanii masina 

Pe baza studiilor enuntate, se poate concluziona ca femeile isi doresc masini sigure, care sa consume cat mai putin, sa fie fiabile si bune pentru oras.

Pe baza acestor criterii, dar si a factorului buget, am selectat pentru analiza mai multe masini second hand care corespund preferintelor femeilor. Selectia a fost impartita pe trei clase auto relevante: mini, mica si compacta. Analiza ofera si doua tipuri de rating-uri (fiabilitate si siguranta) si un calcul al costului total pe 5 ani.

Rating-ul de fiabilitate este obtinut pe baza datelor extrase dintr-un studiu al VeziCatFace.ro, care a analizat frecventa reparatiilor pentru circa 10.000 de masini din Romania, dar si a rapoartelor TUV.

Rating-ul de siguranta este calculat pe baza evaluarilor realizate de institutii specializate precum EuroNCAP si ANCAP. Valoarea punctajului ia in considerare printre altele scorul obtinut la protectia copiilor, pasagerilor, pietonilor, etc.

 

*Punctajul pentru cele doua rating-uri este dat pe o scara de la 1 la 10, unde 1 este cel mai prost si 10 cel mai bun.

 

Ce masini second hand de pana in 5000 euro isi pot cumpara femeile?

(Au fost luate in calcul doar modelele cu motor pe benzina cu o capacitate cat mai mica a motorului)

Masini mici si foarte mici pentru fete. Buget de achizitie 3.000 euro

Toyota Aygo pentru femeiLa clasa mini, cu un buget de circa 3.000 de euro, doamnele si domnisoarele se pot orienta pentru o masina fabricata intre 2004 si 2010. Din punctul de vedere al fiabilitatii, cel mai bine se situeaza Smart Forfour, cu 9 puncte din 10, urmat de Toyota Aygo cu 8 puncte. Daca siguranta este cea care primeaza, Hyundai i10 pare a fi cea mai buna optiune din aceasta clasa, urmata indeaproape de cele trei modele surori: Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107.

Per total, Toyota Aygo pare a fi cea mai buna alegere din clasa mini, mai ales daca se ia in calcul si Costul Total pe 5 ani.

Claa mini femei

Masini un pic mai mari, dar din clasa mica. Buget de achizitie 5.000 euro

Toyota Yaris pentru femeiLa clasa mica, selectia de masini este putin mai variata fata de clasa mini. In functie de alegere, Costul Total pentru o masina din aceasta clasa cu un pret de circa 5.000 de euro, poate ajunge in 5 ani la valori intre 9.500 si 13.000 de euro.

Cea mai ieftina alegere pe termen lung este Toyota Yaris. Acest lucru se datoreaza faptului ca modelul japonez este fiabil si isi pastreaza si foarte bine valoarea in timp. La capitolul fiabilitate, cel mai bine sta Mazda 2 (9 puncte din 10), pe cand la capitolul siguranta, Ford Fiesta este modelul cel mai sigur, urmat fiind de Opel Corsa si Mazda 2.

Masini clasa mica femei cu 5000 euro

Masini din clasa compacta, dar care se potrivesc si unei fete. Buget de achizitie 5.000 euro

Volkswagen Golf pentru femeiLa un buget de 5.000 de euro, masinile din clasa compacta sunt usor mai vechi decat cele din clasele mini si mica. In acelasi timp, Costul Total pe 5 ani este mai mare, ajungand pana la circa 15.000 de euro daca se alege un model de Seat Leon cu motor mare. 

La fel ca in cazul masinilor din clasa mica, Mazda si Toyota raman cele mai fiabile marci, modelele Mazda 3 si Toyota Auris avand ambele 9 puncte din 10. Din punctul de vedere al sigurantei, VW Golf si Toyota Auris au inregistrat cele mai bune evaluari, obtinand ambele un scor de 8 puncte.

Per total, desi Kia Cee'd este varianta cea mai ieftina pe termen lung, preferinta pentru factorul fiabilitate sau siguranta este foarte importanta, fapt ce ar putea determina femeile sa aleaga mai degraba o masina usor mai scumpa, cum este Toyota Auris sau Volkswagen Golf.

masini clasa compacta pentru femei 5000 euro

Nota: Costul Total pe 5 ani este de fapt suma cheltuielilor aferente unei masini pentru o perioada de 5 ani. Aici sunt incluse costurile cu combustibilul, reparatiile si reviziile, deprecierea, asigurarea RCA, impozitul si rovinieta. Mai multe despre metodologia din spatele Costului Total puteti citi in Ghidul VeziCatFace sau pe pagina de Intrebari Frecvente.

Cumpara masini de la vanzatori de incredere. Pune o cerere pe VeziCatFace si negociaza pentru cele mai bune oferte.

cumpara masini de la vanzatori de incredereCe face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.