Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

De unde aduc romanii masini second hand?

28 Octombrie 2013, in categoria Studii si analize auto

77% din totalul masinilor second hand ce sunt importate au ca tara de origine Germania. Desi pretul masinilor second aduse din exterior nu mai este la fel de mic in comparatie cu cel din Romania, importul auto ramane foarte puternic.

Romanii aduc masini din Germania

Romanii importa cele mai multe masini din Germania, iar acest lucru se datoreaza in primul rand renumelui marcilor nemtesti. Cand vorbim de automobile, noi romanii ne ducem imediat cu gandul la marii producatori germani cum sunt Mercedes, BMW sau Volkswagen.

Increderea romanilor in aceste branduri este de fapt si motivul pentru care Volkswagen este cea mai bine vanduta marca straina din Romania.

 

Alte motive pentru care aducem masini second hand din Germania

numarul ridicat de romani care locuiesc acolo. Cel putin in partea Transilvaniei, aproape fiecare persoana are o ruda/cunostinta stabilita in Germania, ceea ce usureaza foarte mult o astfel de tranzactie;

- drumurile din Germania sunt foarte bune, iar prin urmare masina nu este foarte uzata;
- reparatiile/reviziile sunt facute in reprezentante, iar masinile vin de cele mai multe ori insotite de cartea service;
- combustibilul este de calitate;
- distanta nu este foarte mare in comparatie cu alte state europene, precum Franta, Spania sau sudul Italiei;
- preturile sunt la un nivel foarte bun.

 

Rulajul mediu al masinilor importate din strainatate este de 150.500 km

Aceasta valoare medie a rulajului masinilor aduse din strainatate este una destul de ridicata. Trebuie tinut cont si de faptul ca foarte multe masini au kilometri dati inapoi, ceea ce inseamna ca media reala ar putea fi mai ridicata. In aceste conditii este de asteptat ca aceste masini sa necesite o serie de cheltuieli care apar odata cu varsta cum ar fi: schimbul distributiei, probleme cu catalizatorul, tablaria, etc.

In infograficul de mai jos aveti datele privind procentul masinilor second hand aduse in Romania in functie de tara de origine.

De unde aduc romanii masini second hand

 

Daca vrei si tu sa cumperi o masina din strainatate si vrei sa afli cat de mult te va costa intretinerea, click pe butonul vezicatface masina second hand de mai sus. Vezi pretul corect, dar si costul total pe 5,6,7 sau 10 ani.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor. Afla mai mult