Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Cum a influentat scandalul Diesel Gate interesul romanilor fata de Volkswagen?

13 Octombrie 2015 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Studii si analize auto

volkswagen diesel gate.png

La aproape o luna de la debutul scandalului Diesel Gate, o analiza a VeziCatFace.ro arata ca interesul romanilor pentru Volkswagen nu a fost afectat, ba dimpotriva, a crescut usor.

Conform cu datele VeziCatFace.ro, Volkswagen este marca pe care romanii o cauta cel mai mult pe internet. In prima parte a lunii septembrie, din 35.000 de masini evaluate pe VeziCatFace.ro, 16% au fost pentru modele Volkswagen. Pe locurile urmatoare s-au clasat Opel (11.1%), Ford (8.2%), Audi (7.2%) si BMW (7.1%).

cautari vw

In saptamana care a urmat imediat dupa dezvaluirea Diesel Gate (21 - 27 septembrie), interesul romanilor pentru Volkswagen a crescut cu 21% fata de perioada anterioara (1-20 septembrie) de la 16% la 19.4%.

Pentru o saptamana, Volkswagen Passat a fost a doua cea mai cautata masina din Romania

La nivel de modele, cautarile pentru Volkswagen Golf au crescut de la 8.1% la 9.8%. In cazul lui Volkswagen Passat, cresterea a fost de 27%, de la 4.8% la 6.1%, depasind astfel modelul Opel Astra si trecand pentru o saptamana pe locul doi in topul celor mai cautate masini din Romania.

cautari modele vw opel

Dupa 27 septembrie insa, cautarile au revenit la media normala, atat la nivel de marca, cat si de model. Astfel, Volkswagen Passat a revenit pe locul cinci, in urma Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus si BMW Seria 3.

"Cel mai probabil, interesul crescut al romanilor pentru masinile Volkswagen a fost unul speculativ. Cumparatorii au sperat ca pretul masinilor va scadea si ca isi vor putea cumpara astfel un Volkswagen mai ieftin. Din calculele noastre insa, nu se vede inca absolut nicio scadere de pret pentru vreun model Volkswagen." a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare VeziCatFace.ro.

Algoritmul de pret corect al VeziCatFace.ro a analizat saptamana de saptamana nivelul preturilor cerute de vanzatori pentru modelele Volkswagen si nu a identificat nicio scadere semnificativa de pret de la inceputul Diesel Gate si pana in prezent. In viitor insa, acest lucru s-ar putea intampla, mai ales avand in vedere ultimul raport al DRPCIV, care arata ca inmatricularile de Volkswagen-uri au scazut in septembrie cu 21%.

VeziCatFace.ro este o platforma online de consultanta auto care isi propune sa transforme experienta cumpararii de masini din Romania intr-una informata, sigura si corecta.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.