Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

Ce masina second hand cumperi cu 5000 de euro?

11 Noiembrie 2013 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Sfaturi auto

Majoritatea masinilor second hand vandute in Romania au preturi pana in 5000 de euro. La un asemenea buget, un roman isi poate cumpara o masina mai mult decat decenta care sa fie fabricata in ultimii 5-6 ani si sa fie putin rulata.

Ce masina second hand poti cumpara cu 5000 de euro in Romania?

Curiosi din fire, ne-am uitat putin prin piata si am selectat pentru tine trei modele de masini second hand pe care le poti cumpara cu mai putin de 5000 de euro, si care spunem noi, sunt alegeri foarte bune. In alegerea masinilor, ne-am uitat nu doar la pretul de cumparare ci si la costurile pe termen lung. Cele trei masini asupra carora ne-am oprit sunt: Volkswagen Polo, Ford Fiesta si Seat Ibiza. Desigur, pentru fiecare dintre aceste trei modele exista mai multe variante de echipare, motiv pentru care noi am incercat sa facem calculele pentru o varianta dotari medii.

 

Interesant din punctul nostru de vedere a fost procentul pretului de achizitie in total cheltuieli pe 5 ani. Un procent ridicat al pretului in total cheltuieli ne indica oarecum nivelul la care se vor ridica cheltuielile cu reparatiile, reviziile, combustibilului, etc, dar si cum va evolua pretul masinii in timp.

 

In cazul Volkswagen Polo, acest procent a fost de 31%, cu peste 20 de procente mai putin decat ponderea costului cu combustibilul in total cheltuieli pe 5 ani. La un buget de 5000 de euro, pretul de achizitie reprezinta rareori cea mai importanta cheltuiala pentru cumparator. De cele mai multe ori, costul cu combustibilul este cel mai ridicat, iar in cazul Polo, regula se respecta.

 

La Ford Fiesta, ponderea pretului in total cheltuieli pe 5 ani este de 32%, cu un procent in plus fata de Polo. Asta inseamna ca Fiesta va avea cheltuieli de intretinere putin mai mari fata de Polo pentru 5 ani. Daca analizam structura acestor cheltuieli, putem observa ca desi la combustibil Fiesta va necesita un buget mai redus, ea pierde la capitolul reparatii si revizii si mai ales la depreciere, unde pretul va scadea mai mult decat la Polo dupa 5 ani de zile (Depreciere Fiesta: 1958 euro vs. Depreciere Polo: 1694 euro).

 

Seat Ibiza costa pe 5 ani 14.694 euro. Dupa ce scadem din acest cost pretul estimat pentru vanzare, costul total ajunge la valoarea de 11.836 euro, cel mai mic dintre cele trei masini analizate. Dar, este Seat Ibiza cea mai buna alegere? Raportul pret / total cheltuieli pe 5 ani este de 31%, similar cu cel de la Polo. Din punctul de vedere al deprecierii insa, Ibiza sta cel mai bine, doar 1591 de euro in 5 ani, cea mai mica pierdere estimata dintre cele trei masini alese. Relativ la celelalte cheltuieli, situatia este oarecum asemanatoare, atat din punct de vedere al combustibilului, cat si al reparatiilor. Daca ar fi sa dam un verdict strict economic, Seat-ul castiga fiind masina mai rentabila pe 5 ani. Cu toate acestea insa, diferentele sunt foarte mici, iar in alegerea unei masini conteaza si alte aspecte cum ari fi aspect interior/exterior, confort, performante, etc. Asadar, depinde doar de voi daca vreti sa platiti circa 1000 de euro in plus in 5 ani pentru Polo sau alegeti sa faceti o economie si sa optati pentru Seat. Oricum ar fi, noi va sfatuim ca atunci cand va cumparati o masina sa fiti atenti la cheltuielile pe termen lung.

 

Ce masina cumperi cu 5000 euro

 

Daca doriti sa vedeti structura costului total pentru aceste modele si nu numai, click pe butonul vezicatface masina second hand de mai sus , introdu datele masinii dorite si calculeaza!Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.