Feedback

Vrem sa stim ce parere ai despre VeziCatFace. Asteptam sa ne lasi gandurile tale mai jos!

Trimite  

5 Curiozitati despre Soferul Roman (Infografic)

02 Decembrie 2013 • Articol scris de: VeziCatFace, in categoria: Curiozitati despre masini

In Romania exista peste 6,8 milioane de soferi dintre care doua treimi sunt barbati. Varsta medie a soferilor romani este de circa 37 de ani si 9 luni. Majoritatea acestora sunt posesori de masini second hand, insa pe masura ce nivelul lor de studii creste, procentul celor care au achizitionat o masina noua este tot mai mare.

1. Varsta medie: 37 de ani si 9 luni

Daca este barbat, are in medie 38 de ani si 8 luni. Cei mai tineri soferi se gasesc in judetele: Iasi, Brasov, Sibiu, Timis si Alba, iar cei mai in varsta in: Covasna, Bistrita-Nasaud, Tulcea, Caras-Severin si Prahova.

Varsta soferilor barbati

 

Daca este femeie, are in medie 37 de ani si 11 luni. Cele mai tinere soferite se gasesc in judetele: Timis, Cluj, Iasi, Buzau si Ilfov, iar cele mai experimentate in: Ialomita, Caras-Severin, Mehedinti, Mures si Giurgiu.

Varsta sofer femei

(Sursa: Studiu Daedalus Millward Brown, 2012)

 

2. Numarul total al soferilor din Romania este de 6.806.045

- 4.695.116 barbati;

- 2.110.929 femei.

Sursa: DRPCIV, 2012

 

3. Posesorii de masini noi sunt mai in varsta decat cei de masini second hand.

Masinile noi au un pret mai ridicat decat cele second hand, motiv pentru care cumparatorii acestora au nevoie de mai mult timp pentru a strange banii necesari achizitionarii.

In medie, un posesor de masina noua are o varsta de 40 de ani si 9 luni, cu peste 4 ani mai mult decat media de varsta a posesorilor de masini second hand, 36 de ani.

Sursa: Studiu Daedalus Millward Brown, 2012

 

4. Nivelul studiilor influenteaza achizitiile auto

Cei cu studii superioare cumpara mai multe masini noi in comparatie cu cei care au terminat doar liceul. Un motiv pentru acest fenomen ar putea fi reprezentat de nivelul salarial mai ridicat al celor care au terminat o facultate versus cei ce s-au oprit la diploma de bacalaureat.

- Doar 14% dintre absolventii a maxim 8 clase poseda o masina noua;

- 25% dintre cei care au ultima diploma obtinuta Bacalaureatul au cumparat o masina noua;

- 42% dintre cei care au diploma de licenta au o masina noua;

- Cei cu studii postuniversitare sunt categoria care achizitioneaza cel mai mult masini noi, 48% dintre ei conducand o masina noua.

Sursa: Studiu Daedalus Millward Brown, 2012

 

5. Dacia este masina preferata a pensionarilor romani

In afara de preferinta pensionarilor pentru Dacii, masina romaneasca mai este pe primul loc si in topul altor categorii ocupationale.

- Studenti: Volkswagen (17%), Opel (16%), Dacia (15%);

- Angajati full time: Dacia (19%), Opel (13%), Volkswagen (12%);

- Antreprenori (inclusiv freelanceri): Dacia (16%), Volkswagen (13%), Opel (9%).

Sursa: Studiu Daedalus Millward Brown

 

Infografic 5 Curiozitati despre Soferul Roman

Infografic sofer

Daca esti sofer roman, probabil vrei sa stii care este valoarea reala a masinii tale. Pentru aceasta, noi iti recomandam Calculatorul de Pret Corect al VeziCatFace. Decide cu mintea.Ce face VeziCatFace.ro?

Te ajuta sa cumperi si sa vinzi masini second hand, oferindu-ti acces la calculatorul de pret corect, review-uri auto ...

afla mai multe

Cum ma ajutati sa cumpar o masina second hand?

Ne spui ce masina iti doresti, iar noi trimitem cererea ta catre dealerii nostri de incredere. Acestia iti vor face o oferta, iar daca iti place, incepeti o negociere anonima pe site.

afla mai multe

Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii inseamna acceptarea lor.
Prin utilizarea seviciilor noastre, sunteti de acord cu: 1. colectarea si prelucrarea datelor d-voastra cu caracter personal si 2. folosirea de cookies. Aflati mai multe.